Sprejemati težke odločitve

Pred meditacijo se za trenutek ustavi in vse, kar te vznemirja, položi v Božje roke. Trikrat globoko vdihni. Ne pozabi, da si v ljubeči Božji navzočnosti.

Matej 19,21

Jezus mu je rekel: »Če hočeš biti popoln, pojdi, prodaj, kar imaš, in daj ubogim in imel boš zaklad v nebesih. Nato pridi in hôdi za menoj!«

Te znane besede so Jezusov nasvet bogatemu mladeniču, ki ga je spraševal, kaj naj stori, da doseže večno življenje. To ni bil odgovor, ki ga je mladenič pričakoval. Do tega trenutka je mislil, da mu je uspeh zagotovljen, da izpolnjuje vse, kar je treba. Toda v hipu se je vse spremenilo. Preveč je bil navezan na svoje imetje, zato je odšel stran. Tudi mi smo podobni temu premožnemu mladeniču, kadar se čustveno ali duhovno oddaljujemo od svoje vere. Cena za to, da smo Jezusovi učenci, se včasih zdi kruta, a nas Jezusove besede in njegova ljubeča navzočnost spominjajo, zakaj je ta pot vredna vsakega centa.

Kateri Jezusovi nauki se mi zdijo najtežji za uresničevanje?

Kaj naredim, ko se znajdem pred trdimi verskimi resnicami?

(Z naslednjo molitvijo ali s svojimi besedami se pobožno obrni na Jezusa.)

 

Jezus, hvala ti, da me kličeš, naj bom tvoj učenec. Ko me izzivaš, naj bom več od tega, kar sem, mi pomagaj iti čez vse, kar me drži nazaj. Naj ti sledim v svobodi, do dne, ko se srečava v nebesih.

Amen.