Pustimo Bogu, naj on izbere

Vzemi si nekaj trenutkov, da se umiriš. Bodi pozoren na dihanje in se bolj zavedaj Boga, ki te kliče, da nadaljuješ Kristusovo poslanstvo.

Apostolska dela 1,24-25

Nato so takóle molili: »Gospod, ti poznaš srca vseh, pokaži, katerega od teh dveh si izbral, naj prevzame mesto v tej službi in apostolstvo, od katerega je odpadel Juda, da je šel na svoj kraj!«

Po Jezusovem vstajenju so apostoli nadaljevali njegovo poslanstvo. Zanje je bilo pomembno, da njihovo število predstavlja dvanajst Izraelovih rodov. Morali so najti zamenjavo za Juda, ki je odpadel od Boga. Apostoli so izbrali dva kandidata in nato molili h Gospodu, naj jih vodi. Izbran je bil Matija. Kakor učencem, ki so se dali voditi Božji roki, tudi Cerkvi omogoča, da opravlja Jezusovo poslanstvo v današnjem svetu. Pri odločitvah, ki določajo naše življenje in vplivajo na ljudi okrog nas, tudi mi ne smemo pozabiti prositi za Božjo pomoč.

Kako bi bil lahko vsak dan bolj odprt za Božje vodstvo?

Zakaj morda nočem prositi Boga, da me vodi pri mojem odločanju?

(Moli s svojimi besedami ali s tole molitvijo. )

Jezus, moj brat in voditelj, kot apostole me vodi, da bom prepoznaval in uresničeval poslanstvo, ki si mi ga zaupal. Pomagaj mi, da se bom obračal nate za podporo in vodstvo, ki ju potrebujem.

Amen.