Posledice nespreobrnjenja

Z umirjenim in globokim dihanjem vstopaj v odnos z Gospodom. Naj vse ostalo počasi izzveni in umolkne. Odpri se Božjemu Duhu, dovoli mu, da te napolni.

Luka 13,5 A če se ne spreobrnete, boste vsi prav tako pokončani.
Biti pokončan, večno pogubljen. Le komu je prijetno ob tem razmišljanju? Bolje se je pokesati, obžalovati in se s tem postaviti v držo, ki nam omogoča, da začnemo znova. V svoji najgloblji notranjosti se zavedamo, da ni druge poti. Spreobrniti se pomeni mnogo več, kot reči »Žal mi je.« Gre za globoko spoznanje, da moramo naša življenja usmerjati po Duhu evangelija. Danes je priložnost, da zapustimo kriva pota in tavanje po stezah, ki vodijo v večno pogubo.
Si kdaj v preteklosti vztrajal na »krivih potih« in s kakšnimi posledicami si se soočil?
Jutrišnjega dne še ni, včerajšnji je že minil, vse, kar imaš, je »tukaj in zdaj.« Razmisli o morebitnih ovirah, ki ti preprečujejo, da bi se še danes spremenil in spreobrnil?
Moj Bog, oddaljil sem se od tebe. Moja duša hrepeni po polnosti življenja, moja duša hrepeni po tebi. Okrepi mojo slabotnost s svojim Duhom moči, poguma, modrosti in miru. Podpiraj me v vsem, kar me usmerja in vodi k Tebi.
Amen.