Pojdi in naredi podobno

Preden začneš, se za nekaj trenutkov ustavi in usmeri pozornost na svoje dihanje. Nekajkrat globoko vdihni. Ozavesti ljubečo Božjo navzočnost.

2 Korinčanom 1,3-4 Slavljen Bog, Oče našega Gospoda Jezusa Kristusa, Oče usmiljenja in Bog vse tolažbe. On nas tolaži v vsaki naši stiski, tako da moremo mi tolažiti tiste, ki so v kakršni koli stiski, in sicer s tolažbo, s kakršno nas same tolaži Bog.
Naš Bog nam je tako blizu! On pozna vse naše stiske in nam odgovarja z usmiljenjem in tolažbo. Zavedanje, da v preizkušnjah nismo sami, nam daje pogum in energijo, da najdemo pot iz stisk. Ta tolažba je podobna učinku domin. Ko izkušamo, kako nam Bog dvigne duha, nas navdihne, da gremo in naredimo nekaj podobnega tudi mi za nekoga drugega. Bog je usmiljenje. Vsi smo poklicani, da postanemo orodje v rokah Božjega usmiljenja, po katerem se bo dotikal ostalih ljudi.
Kdo je bil vir Božjega usmiljenja in tolažbe v mojem življenju?
Sem bil kdaj orodje Božje spodbude za druge?
(Zmoli z naslednjimi besedami ali po svoje.) Oče usmiljenja, Bog vse tolažbe, hvala ti, da mi pomagaš najti pot tudi iz najgloblje teme. Podpiraj me, da bom lahko tudi jaz v oporo drugim.
Amen.