Odprti za poslušanje

Preden začneš, se za nekaj trenutkov umiri v Božji navzočnosti. Trikrat globoko vdihni in si predstavljaj, da vsakič izdihuješ vsakodnevne skrbi. Pomisli na dragoceni dar, ki nam ga je Bog dal po svojem sinu Jezusu. Zahvali se Bogu za njegovo velikodušnost in stanovitnost v tvojem življenju.

Matej 1,20-21

Ko je to premišljeval, se mu je v sanjah prikazal Gospodov angel in rekel: »Jožef, Davidov sin, ne boj se vzeti k sebi Marije, svoje žene; kar je spočela, je namreč od Svetega Duha. Rodila bo sina in daj mu ime Jezus, kajti on bo svoje ljudstvo odrešil grehov.«

Jožef je bil odprt za poslušanje Božjega glasu. Po posredovanju Svetega Duha je Marija postala Jezusova mati. Jožef, Marijin zaročenec je, zavedajoč se, da ni on oče njenega otroka, Bogu zaupal in sprejel Marijo v svoj dom. Sprejemanje Jezusa v naša življenja prav tako zahteva zaupanje v Boga. Jezus pomeni »Bog rešuje«, kar nakazuje, kakšen bo konec našega življenja, če zaupamo Bogu in sprejmemo Jezusa vanj.

Kako se odzovem, ko Bog govori mojemu srcu in me vabi, naj mu zaupam?

Kako lahko druge opogumim, da zaupajo Bogu in sprejmejo Jezusa v svoje življenje?

(Obrni se na Sveto družino z naslednjimi besedami ali kakor ti narekuje srce.)

 

Jezus, Marija in Jožef, molite zame, da bo moje srce zaupalo samo Bogu. Pomagajte mi, da se opogumim in se naučim kot otrok nedolžno zaupati vanj.

Amen.