Obilje ljubezni

V pripravi na meditacijo se za nekaj trenutkov ustavi. Naredi nekaj globokih vdihov in si dopusti, da vstopiš v tišino. Zavedaj se ljubeče Božje navzočnosti v sebi.

Janez 2,9-11

Ko je starešina pokusil vodo, ki je postala vino, in ni vedel, od kod je – strežniki, ki so zajeli vodo, pa so vedeli –, je poklical ženina in mu rekel: »Vsakdo postreže najprej z dobrim vinom, in ko se ljudje napijejo, s slabšim, ti pa si dobro vino prihranil do zdaj.« Tako je Jezus v galilejski Kani naredil prvo od znamenj in razodel svoje veličastvo in njegovi učenci so verovali vanj.

To dejanje je bilo tako nenavadno, da je starešina čutil, da ga mora omeniti. Ženin je verjetno mislil, da je najprej postregel dobro vino. Le kaj si je moral misliti, ko je slišal, kaj govori starešina? Oba, ženin in starešina, sta bila zbegana. Ena od stvari, ki se jih v evangelijih učimo od Jezusa , je, da je obilje znamenje Božjega kraljestva. Jezus je to kazal znova in znova skozi vse svoje javno delovanje. Bolj ko se bomo bližali Jezusu, bolj bomo spoznavali, da krščansko življenje ni le neki navaden »biznis«.

V čem si že izkusil Božje obilje?

Kaj se je v tvojem življenju spremenilo, ko si se pomikal bliže Jezusu?

(Govori z Jezusom s temi ali podobnimi besedami.)

 

Jezus, ti nam razodevaš Božje kraljestvo na tako številne osupljive načine. Naj me tvoja znamenja in čudeži vodijo vse bliže tebi.

Amen.