Nebeški zaklad

Preden začneš, se za nekaj trenutkov ustavi in usmeri pozornost na dihanje. Nekajkrat počasi, globoko vdihni. Zavej se ljubeče Božje navzočnosti v sebi.

Luka 12,33

 

Prodajte svoje premoženje in dajte vbogajme. Naredite si mošnje, ki ne ostarijo, neizčrpen zaklad v nebesih, kamor se tat ne približa in kjer molj ne razjeda.

Priljubljeni rek pravi: »Manj je več.« To je, kar slišimo Jezusa pripovedovati svojim učencem. Jezusov posnemovalec ni odvisen od bogastva in imetja, to mu ne prinaša življenja. Jezus v resnici pravi: »Manj ko ima človek materialnih stvari, bolj je lahko svoboden.« Zveni čudno? Kadar nekaj resnično potrebujemo in smo odvisni samo od Boga, da nam bo to priskrbel, odkrijemo notranjo svobodo, ki je Božji dar. Spoznanje, da smo odvisni od Boga, nas osvobaja trdega garanja, s katerim si želimo nakopičiti materialnih dobrin, ki pa jih ob smrti ne moremo odnesti s sabo. Edini zaklad, ki je vreden našega truda, je Božje kraljestvo. Nič drugega ni pomembno.

Kako me Bog kliče, naj se bolj zanašam nanj?

Sem v svojem življenju prepoznal kakšno materialno stvar, ki me ovira, da bi še tesneje sledil Jezusu?

(Moli k Jezusu, uporabi to molitev ali svojo.)

 

Jezus, podeli mi moč in pogum, da te bom posnemal v zanašanju na Boga. Še naprej me spominjaj, da je pravi zaklad v nebesih.

Amen.