Mesija je prišel

Vzemi si nekaj trenutkov tišine, da se notranje umiriš. Dihaj počasi in globoko ter se poskušaj z vsakim vdihom globlje zavedeti Božje navzočnosti v sebi in okoli sebe.

Matej 11,4-5 Jezus jim je odgovoril in dejal: »Pojdite in sporočite Janezu, kar slišite in vidite: slepi spregledujejo, hromi hodijo, gobavi so očiščeni, gluhi slišijo, mrtvi so obujeni, ubogim se oznanja evangelij;«

Jezus je učencem Janeza Krstnika naročil, naj mu povedo, kar so slišali in videli med njegovim delovanjem. Preprosto in jasno. Pa je bilo res tako? Kako spregovoriti o čudežih nahranjenih množic, ozdravljenih bolnih ali obujenih mrtvih? Kaj reči o nekom, ki obeduje z grešniki in išče revne, pomoči potrebne? Učenci niso imeli lahke naloge. In vendar so se vrnili k Janezu Krstniku s številnimi dokazi, da je Mesija zdaj res med njimi in da med njimi živi. Ali lahko začutiš njihovo razburjenje in navdušenje?

Če bi ti Jezus naročil, da povej prijatelju, kar si od njega slišal in kaj si ga videl delati, kaj bi mu rekel?

Si bil kdaj razburjen zaradi česa, kar je storil Jezus?

Moli k Jezusu z naslednjimi ali pa s svojimi besedami. Jezus, ti hodiš med nami v mnogih preoblekah. Pomagaj mi jasno in srčno spregovoriti o vsem, kar sem te slišal in videl delati.

Amen.