Ljubiti

Pred meditacijo se umiri za nekaj trenutkov in se zavej svojega dihanja. Počasi naredi tri vdihe in izdihe in se zavedaj, da si v ljubeči Božji navzočnosti.


Prvo pismo Korinčanom 13,4-7

"Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane."


Ta prelep Pavlov odlomek se pogosto bere na porokah. Pa vendar, Pavel ga ni napisal le za poročene. Vrline, ki jih je pripisal ljubezni, naj bi napolnjevale vsakogar. Izzivajo nas, da preverimo svoj odnos do drugih – družine, prijateljev in neznancev. Če vsak dan živimo v ljubezni, potem bodo izginili ljubosumje, nevoščljivost in jeza. Tako postajamo osebe, ki iščejo resnico in se v njej veselijo. In ko postane ljubezen temelj našega življenja, najdemo še hvaležnost.

Katero vrlino ljubezni bi po svoji lastni izkušnji še dodal Pavlovem seznamu?

Kaj me najbolj izziva, ko se trudim živeti v ljubezni? Kako naj zmagam v tem izzivu?

Govori z Bogom z naslednjo molitvijo ali s svojo:

Milostljivi Bog, svet močno potrebuje Tvojo ljubezen. Odpri mi srce, da prejmem Tvojo milost in odprtost, da bom znamenje Tvoje ljubezni vsem ljudem.


Amen.