Kakšni so učenci

Ko vstopaš v molitev, se za trenutek ustavi in dovoli telesu in umu, da se umirita. Nekajkrat počasi in globoko vdihni. Bog čuti do tebe posebno naklonjenost in ljubezen, ki ti jo želi v naslednjih minutah razodeti.

Apostolska dela 2,42

Bili so stanovitni v nauku apostolov in v občestvu, v lomljenju kruha in v molitvah.

V Svetem pismu lahko beremo, da je v najzgodnejših časih krščanstva, ko so začeli prvi verniki ustanavljati občestva, biti Jezusov učenec pomenilo živeti drugače od drugih. Tudi mi smo poklicani v življenje, po katerem bodo drugi lahko v nas prepoznali Kristusove posnemovalce. Kot člani Cerkve se še danes, tako kakor so delali prvi verniki, udeležujemo skupne molitve in lomljenja kruha. Prav tako se med seboj ljubimo in si delimo vsakovrstne dobrine. Takšno delovanje ni le ena izmed možnosti, ampak je bistveno za vsakega katoličana.

Kako mi uspe najti ravnovesje sredi napetosti, ki vladajo med vrednotami potrošniške družbe in vrednotami krščanskega občestva?

Kako moj odnos do lastnine vpliva na mojo pripravljenost deliti dobrine z drugimi?

(Pogovori se z Bogom, z naslednjimi  besedami ali po svoje.)

 

Velikodušni Bog, ti me vsak dan preskrbuješ z vsem, kar potrebujem. Pomagaj mi deliti to, kar imam, s tistimi, ki to potrebujejo.

Amen.