Dar

Vzemi si nekaj trenutkov in poišči v svoji notranjosti miren kotiček. Osredotoči se na svoje dihanje in pusti Božjemu dihu, njegovemu Duhu, da te napolni.


Janez 16,13

Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo uvedel v vso resnico, ker ne bo govoril sam od sebe, temveč bo povedal, kar bo slišal, in oznanjal vam bo prihodnje reči.

Jezus učencem zagotovi, da jih ne bo pustil zapuščenih in samih, čeprav se vrača k tistemu, ki ga je poslal. Podaril jim bo Duha, ki bo prišel k njim in pri katerem bodo našli tolažbo in razumevanje. V svojem življenju lahko opazimo, da rastemo v razumevanju in poznavanju Božje resnice. Kar smo nekoč vedeli, zdaj še globlje razumemo. Kar smo morda v preteklosti slišali nejasno ali nepopolno, zdaj razumemo drugače. Vloga Svetega Duha je, da nas vodi k tej resnici, v ta novi prostor razumevanja, v novo globino vere, v  novo življenje v Bogu, Očetu, Sinu in Duhu.

Kako sem prepoznaval navzočnost Duha na svojem potovanju vere?

Kaj me na moji poti ovira v poslušanju Duha?

(Moli k Bogu, uporabi naslednje besede ali svoje.)

 

Bog, izvir vsega življenja, še naprej me blagoslavljaj z vzgibi svojega Duha. Pomagaj mi, da bom ostal odprt za dar novega življenja, ki po Svetem Duhu prihaja od tebe.


Amen.