Bog je svet tako vzljubil

Ko vstopaš v molitev, se za trenutek ustavi in dovoli telesu in umu, da se umirita. Nekajkrat počasi in globoko vdihni. Bog čuti do tebe posebno naklonjenost in ljubezen, ki ti jo želi v naslednjih minutah razodeti.


Janez 3,16

Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina,
da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.


Pomisli, kdaj si bil zadnjič priča dejanju nesebične ljubezni. Morda si bil ti ta, ki je ljubezen dal, morda si jo sprejel. Starši in različni vzgojitelji so poklicani, da nesebično delujejo vsak dan. Bog je vzor nesebične ljubezni. Bogu ni bilo treba poslati svojega edinega sina, da nas reši. To je bilo dejanje nesebične ljubezni. Ko se učimo o Božji ljubezni, se zbližujemo z Bogom in skrivnostjo Svete Trojice. Bog nas je zasul z ljubeznijo v osebah Sina in Duha. Ko dovolimo svojemu srcu in umu, da se napolnita z zavedanjem Božjega življenja v nas, sodelujemo v neskončni spirali ljubezni, ki vodi v večno življenje.

Kako ljubeče odgovarjam na vsakdanje življenjske situacije?

Kdaj sem izkusil, da mi je kdo izrazil nesebično ljubezen? Prikliči si v spomin to izkušnjo in po tihem zmoli za to osebo.

(Z naslednjo molitvijo ali s svojimi besedami se Bogu zahvali za dar nesebične ljubezni.)

Troedini Bog, tvoja ljubezen presega meje našega razuma. Naj rastem v želji, da bi tvojo ljubezen delil z ljudmi, ki jih bom danes srečeval.


Amen.