Blagoslovljen in razlomljen

V pripravi na današnje srečanje z Gospodom se za nekaj trenutkov ustavi in sprosti. Nekajkrat globoko vdihni, nato preprosto počivaj v njegovi ljubeči navzočnosti.

Marko 6,41-42

Potem je vzel tistih pet hlebov in dve ribi, se ozrl v nebo, blagoslovil in razlomil hlebe ter dajal svojim učencem, da bi postregli ljudem. Tudi ribi je razdelil med vse. In vsi so jedli in se nasitili.

Božja skrb za človeka presega skrajne meje naše domišljije. Kdo drug razen Boga si more predstavljati, kako bo tisočglavo množico nasitil s petimi hlebi in nekaj ribami? Božja velikodušnost je neprekosljiva. Jezus nam želi pokazati, kako zmore naše brezpogojno zaupanje v Boga še tako majhna dejanja spremeniti v velike milosti. Mogoče bi bilo tudi Jezusu takrat laže prisluhniti učencem in ljudi preprosto odsloviti. Toda On svoje učence spodbudi, da izstopijo iz lastnega udobja in naredijo nekaj, kar se je v očeh lačnih množic moralo zdeti kot prazen trud. Danes nas Jezus prosi, da storimo isto; kliče nas k sodelovanju z Bogom, ki želi po našem trudu množicam izkazovati vso svojo skrb in velikodušnost.

Me je Bog v zadnjem času kdaj presenetil s svojim obiljem in velikodušnostjo?

Sem pripravljen (kdaj) izstopiti iz lastnega udobja in Bogu dovoliti, da deluje po meni?

(Pogovori se z Bogom, s svojimi besedami ali z naslednjo molitvijo.)

 

Bog obilja in ljubezni, tvoja skrb za nas ne pozna meja. Utrdi moje zaupanje vate, da bom lahko za vse, s katerimi se bom danes srečal, živo znamenje tvojega kraljestva med nami.

Amen.