Biti potrpežljiv

Preden začneš, se za nekaj trenutkov v tišini usedi, da se notranje umiriš. Zavedaj se svojega dihanja in življenja, ki utripa v tebi. Kako dragocen dar!

Ruta 1,16

Ruta pa je rekla: »Ne sili me, naj te zapustim in odidem od tebe. Kamor pojdeš ti, pojdem jaz; kjer boš prenočevala ti, bom prenočevala jaz; tvoje ljudstvo bo moje ljudstvo in tvoj Bog bo moj Bog.«

Prijateljstvo se razvije skozi čas. Včasih ne vemo, kako globoko je, dokler ni preizkušeno. Naše človeško prijateljstvo nas lahko nauči dragocenih lekcij o našem prijateljstvu z Bogom. Sveti Duh nas kliče k prijateljstvu z Bogom, od nas pa je odvisno, kako se bomo odzvali. Molitev je eden izmed načinov, kako ohraniti prijateljstvo z Bogom zdravo in močno.

Če pridemo k Bogu z odprtim srcem in smo pripravljeni biti potrpežljivi in se potruditi, da ohranimo odnos z Njim živ, bomo, ko bo naša vera preizkušena, odkrili, kako zvest prijatelj je Bog.

Katere lastnosti človeškega prijateljstva se kažejo tudi v mojem odnosu z Bogom?

Kako izkazujem spoštovanje svojim prijateljem? Pa Bogu?

(Govori z Jezusom, uporabi naslednjo molitev ali s svojimi besedami.)

 

Jezus, imenoval si nas prijatelje, zato si nas učil vsega, kar si se naučil od svojega Očeta. Pomagaj mi rasti v tem prijateljstvu in vztrajati v molitvi.

Amen.