Da bi vstali Gospod z upanjem napolnil srca vseh, ki jih je prizadela preizkušnja bolezni in bolečine.

Bolezen kaže različne obraze in udari na mnogotere načine. Človeka vznemirja z vprašanji: zakaj trpimo? ali je izkušnja bolečine lahko nekaj dobrega? Kdo nas more odrešiti trpljenja in smrti?
To so eksistencialna vprašanja, ki v veliki meri ostajajo na človeški ravni brez odgovora, kajti trpljenje predstavlja uganko, v katero človeški um ne more prodreti. trpljenje je del skrivnosti človeške osebe. ≫izhaja delno iz naše umrljivosti in delno iz mase greha, ki se je nakopičil v teku zgodovine in tudi danes z nezmanjšano silo narašča….seveda moramo narediti vse, kar je v naših močeh, da trpljenje omilimo, a popolnoma odpraviti ga s tega sveta ne bomo mogli zato, ker nihče izmed nas ni sposoben odstraniti moči zla, ki je stalen vir trpljenja≪ (enciklika spe salvi). Bog edini more odstraniti moč zla. zato obstaja intimna notranja povezava med Jezusovim križem kot znamenjem največje bolečine in cene za našo svobodo ter našo osebno bolečino, ki se preobrazi in prečisti, ko jo živimo v zavesti Božje bližine in njegove solidarnosti. Trpeča oseba doživlja Božjo ljubezen po modrosti sprejemanja svojega trpljenja in po mirnem, vedrem premišljevanju svoje posebne usode. Benedikt XVI ob pastoralnem obisku v Giovanni Rotondo 21.jun.2009

Posted in apostolat molitve, misijonski namen | Komentarji so izklopljeni za Da bi vstali Gospod z upanjem napolnil srca vseh, ki jih je prizadela preizkušnja bolezni in bolečine.

Komentarji so onemogočeni.