Da bi vsi, ki so odgovorni za našo Cerkev in državo, pravilno presojali znamenja časov in po teh spoznanjih uravnavali svoje odločitve.

Katoliški Kristjani, ki živimo v Sloveniji smo del krščanske skupnosti, ki je zaupana v roke pastirjem, škofom. To so ljudje, ki so bili za to delo izbrani in poklicani izmed nas. Ne glede na to, da so izbrani za vodilno službo med nami, se pravi za služenje naši skupnosti, in da so jih izbrali glede na za to potrebne darove, so v marsičem podobni nam, v krepostih in slabostih. Pomembno je, da se škofi in vsi drugi odgovorni za našo cerkev zavedajo obojega, svojih močnih in šibkih točk in jih skušajo s svojimi dejanji preseči in tako pokazati pot celotni skupnosti k večji odvisnosti od Boga. Molimo, da bi v svoji odgovorni službi ne podlegali skušnjavi, da bi na posveten način skušali doseči vpliv in moč, temveč, da bi s služenjem in vero, kazali na kar je za vero Cerkve bistveno, spreobrnjenje srca, Jezusovo pot sočutja, skromnosti in neprestanega zaupanja v delovanje Boga v vseh stvareh. Kristjani na Slovenskem smo tudi državljani Slovenije in tako integralni del skupnosti, ki ni zgolj krščanska. Nekateri med voditelji te skupnosti so kristjani, spet drugi niso. V molitvi izročamo vse naše voditelje, ljudi, ki smo jim zaupali, da vodijo našo državo in v našem imenu sprejemajo pomembne odločitve. Ne glede na to, ali so naši državni voditelji kristjani ali ne, za vse molimo, da bi imeli duha, ki spoštuje dostojanstvo življenja vsakega človeka, še nerojenega, živečega in tudi tistih, ki jih ni več med nami. Molimo, tudi za razsodnost naših voditeljev v časih, ki niso naklonjeni človekovemu dostojanstvu, da bi ne popustili duhu časa, ki vidi človeka kot sredstvo in ne kot cilj.

Posted in apostolat molitve, slovenski namen | Komentarji so izklopljeni za Da bi vsi, ki so odgovorni za našo Cerkev in državo, pravilno presojali znamenja časov in po teh spoznanjih uravnavali svoje odločitve.

Komentarji so onemogočeni.