Da bi kristjani različnih veroizpovedi napredovali po poti edinosti, ki jo želi Kristus.

Kako je sploh mogoče, da smo kristjani razdeljeni? Saj je Božji Sin vendar prišel na svet, da bi človeštvo povezal. Šel je tako daleč, da je zato daroval svoje življenje. Vse je storil, da bi mi spet lahko zaupali njemu in drug drugemu, da bi presegli vse ločitve in zaživeli v bratstvu. Zato je naša razdeljenost pohujšanje, je sramota. In ne samo to: ovira evangelizacijo, slabi moč pričevanja za Gospoda in njegovo veselo oznanilo.

Do prvih sporov je med Jezusovimi učenci prišlo že v času njegovega življenja. Zato je Jezus molil k Očetu, da bi bili vsi eno. Uspelo mu je učence spet zediniti predvsem z žrtvovanjem lastnega življenja – s svojo smrtjo in vstajenjem. Ta močna izkušnja Jezusove ljubezni jim je dala moč, da so se oklenili njega in tudi drug drugega, zedinjeni kljub velikim razlikam v značaju in kulturni pripadnosti.

Dokler so gradili na temelju Kristusove ljubezni in medsebojnega zaupanja, jih razlike niso razdvajale, temveč bogatile. Sčasoma pa so se začele nekatere Cerkve oddaljevati pod vplivom političnih interesov in egoističnih nagibov in razkoli so se še vrstili. V teku zgodovine pa je bilo tudi že več poskusov preseganja te razdeljenosti in vsi jasno kažejo, da enotnosti v Cerkvi ne bomo ustvarili mi, temveč Sveti Duh. Bolj kot se bomo Kristusu približevali v molitvi, bliže bomo drug drugemu in bolj bomo v drugih prepoznavali otroke istega nebeškega Očeta.

Posted in apostolat molitve, misijonski namen | Komentarji so izklopljeni za Da bi kristjani različnih veroizpovedi napredovali po poti edinosti, ki jo želi Kristus.

Komentarji so onemogočeni.